Punt uitzendbureau

FAQ

Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen!

Wanneer je bij Punt Uitzendbureau langskomt voor een kennismakingsgesprek, hebben we        informatie van je nodig.

 • Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
 • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 • Tewerkstellingsvergunning, indien van toepassing
 • Je BSN-nummer
 • Je IBAN (bankrekeningnummer)
 • Je opleiding, werkervaring en vaardigheden. Of je al eerder gestart bent met pensioenopbouw via een ander uitzendbureau? Heb je een cv, diploma’s en getuigschriften? Neem deze dan mee.

Jazeker, maar alleen als jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Als je in de sollicitatiefase referenties hebt opgegeven, geef je daar toestemming voor. Weet wel dat we alleen informatie mogen opvragen die direct verband houdt met de functie en het mag geen inbreuk maken op je persoonlijke omstandigheden. Vragen over ziekteverzuim zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. 

Als uitzendkracht ben je wettelijk in dienst bij Punt Uitzendbureau. Wij zenden jou vervolgens uit aan een opdrachtgever.

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Hoe werkt loonheffingskorting?
Als je werkt, heb je recht op de loonheffingskorting. Punt Uitzendbureau regelt dit allemaal voor jou, daar hoef jij niets voor te doen.

Meer werkgevers?
Werk je bij meer dan één werkgever? Of heb je een uitkering en tegelijkertijd een baan? Vraag dan bij één werkgever de loonheffingskorting aan. Je kunt de loonheffingskorting het beste laten toepassen bij de werkgever waar je het meeste verdient. 

Werk je in één jaar bij meerdere werkgevers na elkaar? Dan kun je bij iedere werkgever de loonheffingskorting aanvragen.

Elke week ontvang je salaris over de gewerkte uren van de voorgaande week. Dit maken wij naar je over op dinsdag, tenzij dit op een feestdag valt. Mocht je een 4-wekelijkse betaling willen is dat ook mogelijk. Wij zullen met je bespreken wanneer dan de uitbetaling is.

Punt Uitzendbureau houdt zich aan de inlenersbeloning. Dit houdt in dat je hetzelfde gaat verdienen als iemand die rechtstreeks bij de opdrachtgever in dienst is in gelijke functie en met dezelfde ervaring. Of we hanteren de CAO van de branche waarin jij tewerkgesteld wordt. Uiteraard ontvang je minimaal het Wettelijk Minimum Loon.

Naast je brutoloon wordt er een percentage gereserveerd voor vakantiedagen, kort verzuim, vakantiegeld en feestdagen.

Wanneer het dienstverband eindigt, worden alle, nog niet uitbetaalde, reserveringen in één keer uitgekeerd.

Je hebt het recht om vrije dagen op te nemen. De hoeveelheid hangt af van het aantal uur dat je gewerkt hebt. Vraag vrije dagen of vakantie tijdig aan, het liefst 2–3 weken van tevoren aan Punt Uitzendbureau en je opdrachtgever, zodat we tijd hebben om vervanging te zoeken. 

Wil je meer weten, kijk dan in de CAO voor uitzendkrachten.

Punt Uitzendbureau heeft ervoor gekozen om in Fase1 en 2 reserveringen op te laten bouwen voor feestdagen die vallen op gewerkte dagen. Heb je voldoende opgebouwd, dan krijg je deze uitbetaald.

In fase 3 en 4 betalen wij de feestdagen door indien het een werkdag van u is. Dus werk jij altijd maandagen, dan krijg je feestdagen als Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag (die altijd op maandag vallen) WEL uitbetaald.

Algemeen erkende feestdagen zijn:

 • Nieuwjaarsdag*
 • Tweede Paasdag
 • Koningsdag*
 • Bevrijdingsdag (1x in de 5 jaar!) *
 • Hemelvaartsdag
 • Tweede Pinksterdag
 • Eerste Kerstdag*
 • Tweede Kerstdag*


*niet vallend op zaterdagen en/of zondagen.

Wanneer de deurwaarder beslag legt op jouw salaris, zijn wij verplicht om een deel van jouw salaris te betalen aan de deurwaarder om jouw schuld af te lossen. Deze brengt jou en ook ons via een brief op de hoogte van het loonbeslag, waarbij altijd rekening wordt gehouden met een deel van jouw loon wat jezelf houdt.

Een uitzendcontract bestaat uit verschillende fases te weten:

Fase 1/ 2 – 52 gewerkte weken.

Fase 3 – Maximaal 6 contracten voor bepaalde tijd gedurende maximaal 3 jaar (duur van het       contract mag variëren)

Fase 4 – Contract voor onbepaalde tijd.

Dat is een groot compliment naar jou toe, gefeliciteerd!

De administratie wordt onderling geregeld tussen Punt Uitzendbureau en de opdrachtgever. Na 1040 gewerkte uren kan de opdrachtgever jou een rechtstreeks een contract aanbieden. Voor jou verandert er contractueel een hoop, maar je hoeft niet veel meer te doen dan een handtekening zetten onder je nieuwe contract. Mocht je nog spullen, zoals schoenen, van ons in je bezit hebben, dan willen wij deze uiteraard graag terug.

Het antidiscriminatiebeleid van Punt Uitzendbureau kun je hier lezen.

Mocht je bij Punt Uitzendbureau aan de slag gaan, dan vind je hier ons privacy beleid met daarin alle informatie. Heb je nog vragen hebben, neem dan contact op met jouw vestiging.

Wat leuk dat je ons aanbevolen hebt. Dat vinden wij erg fijn. Is er iemand in jouw omgeving die graag voor ons wil werken, stuur dan een mail naar info@puntuitzendbureau.nl met zijn of haar contactgegevens. Als iemand een half jaar voor ons werkt, verdien jij €250,-.

Staat jouw vraag niet in de lijst? Neem dan meteen contact op met jouw contactpersoon bij Punt Uitzendbureau.

Punt uitzendbureau

Op zoek naar een nieuwe uitdaging of naar nieuw talent?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, of staat jouw organisatie te trappelen om nieuw talent te verwelkomen? PUNT Uitzendbureau regelt het voor je! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk alvast de vacatures.